

Aşçılık Atölyesi
Geleneksel el sanatlarının yanı sıra yiyecek içecek alanında büyük bir kültür
hazinesine sahip olan ilimizin yemeklerinden tutunda Osmanlıdan kalma
içecekleri olan meyan şerbeti ve yiyecek içecek alanında nice zenginliklere
sahiptir. 2015 yılında UNESCO'nun "Yaratıcı Şehirler Ağına" Gastronomi
dalında üye olan Gaziantep'e Gastronomi Şehri dışında birçok isim daha
konabilir; Hanlar Şehri, Müzeler Şehri, Arkeoloji Şehri vs. Bütün bu isimlerin
bu denli yakıştığı yegâne şehir Gaziantep olsa gerek. Enstitü olarak bu
zenginlikleri yaşatmak için usta ve sanatkâr yetiştirmek adına aşağıdaki
bölümlerde nitelikli elaman yetiştirmek hedeflemiştir
Beğen |
0 kişi beğendi